Često postavljana pitanja

Što sadrže Acidosalus® dodaci prehrani?
Acidosalus® sadrži vrlo visoku koncentraciju živih klica iz roda Lactobacillus i Bifidobacterium po mililitru pripravka (109 do 1011 CFU/mL), te prirodnu antibiotsku supstancu koja ima široki antimikrobni spektar kojim blokira rast i razvoj patogenih bakterija i gljivica u crijevima i sluznicama. Djelovanjem bakterija mliječne kiseline u mlijeku povećava se količina nekih vitamina, kao kolina i folne kiseline (Lactobacillus) ili vitaminima B-kompleksa (Bifidobacterium). Folna kiselina (vitamin B9) ima vrlo važnu ulogu u metabolizmu našeg organizma: hematopoetični faktor, faktor rasta, važna je u trudnoći za očuvanje ploda, čuva živčani sustav, važna je za funkciju jetre, kod stvaranja novih stanica i kod zacjeljivanja rana.
Kako se i koliko dugo koriste Acidosalus® dodaci prehrani?
Acidosalus® dodatke prehrani s probiotičkim kulturama najučinkovitije je koristiti ujutro na tašte pol sata prije jela 1-2dcL. Doktori preporučuju korištenje minimalno 6 tjedana (4 litrene boce) za rezultate. Terapije će ovisiti i o samom organizmu, svrsi korištenja, te zapravo jačini samog imuniteta pojedinca. Prema iskustvima korisnika za tegobe urinarnog trakta i H.pylori potrebno je 8 tjedana korištenja.
Koji Acidosalus® dodatak prehrani izabrati?

Proizvodimo nekoliko različitih vrsta, koje su koncentracijom „dobrih bakterija“ jednake. Razlika je u vrstama mlijeka (kravlje, sojino i kozje), u dodatku svježeg češnjaka, beta-glukana i/ili soju probiotičkih bakterija. Korisnici biraju najviše prema preferencijama mlijeka, te za opće poboljšanje imunološkog sustava preporučujemo jednako sve. Pripravak na kozjem mlijeku savjetujemo za tegobe dišnog sustava, a sojino „mlijeko“ za kosti, uz/nakon kemoterapija.

Smiju li se Acidosalus® proizvodi uzimati u kombinaciji s drugim lijekovima?
Acidosalus® proizvodi mogu se uzimati paralelno s drugim lijekovima. Mogu se uzimati tijekom terapije antibioticima, međutim, najjače djelovanje nastupa nakon završetka antibiotske terapije.
Smiju li Acidosalus® proizvode koristiti trudnice, dojilje i djeca?
Svi Acidosalus® proizvodi su sigurni i potrebni za imunološki sustav djece, dojenčadi, trudnica i dojilja.
Po čemu se Acidosalus® proizvodi razlikuju od industrijski proizvedenih jogurta?
Acidosalus® proizvodi su jedinstveni i imaju dokazano ljekovita svojstva. Broj živih mikroorganizama Lactobacillus i Bifidobacterium u visokoj je koncentraciji od min. 109 CFU/mL pripravka što nije slučaj kod uobičajenih probiotika. Jogurt se dobiva fermentacijom mlijeka uz pomoć jogurtne kulture. U tako dobiveni jogurt u manjoj mjeri dodaje se određena vrsta probiotika, pa je broj živih klica u proizvodu puno manji. Mlijeko je najpogodnija podloga za rast probiotičkih bakterija, te je time djelotvornija od drugih oblika pakiranja. Djelovanje dodatka prehrani u fermentiranom obliku je puno učinkovitije jer aktivnost započinje već na početku probavnog sustava.
Smiju li ih koristiti osobe s alergijom/intolerancijom na kravlje mlijeko?
Osobe alergične na kravlje mlijeko mogu uzimati Acidosalus® soju – probiotik na sojinom mlijeku (napitku), ali i ostale dodatke prehrani jer procesom fermentacije laktoza prelazi u mliječnu kiselinu. Probiotičke kulture mogu povoljno djelovati na imunološki sustav osoba s alergijom na mliječni protein kazein jer se procesom vrenja djelomično razgrađuju i tako postaju lakše probavljivi.
Sadrže li Acidosalus® dodaci prehrani gluten?

Ne.

Je li kod korištenja Acidosalus® vaginaleta potrebna pauza između kura?
Acidosalus® vaginalete su proizvod na prirodnoj bazi, te se mogu koristiti dok se tegoba ne riješi, ali i preventivno u svrhu regulacije pH rodnice, privremenog disbalansa urogenitalne flore, vaginalnog iscjetka, neugodnog vaginalnog mirisa, iritacije, pečenja, svrbeža, edema u području stidnice i rodnice, suhoće rodnice, dispareunije.
Koliko dugo je potrebno koristiti vaginalete?

Proizvod se koristi ovisno radi li se o terapiji ili preventivnom korištenju, kao i samom organizmu. Za vrijeme menstruacije zbog curenja sadržaja učinak će biti manji, stoga te dane možete preskočiti apliciranje.

Dodatna pitanja

Tu smo za sva dodatna pitanja!