Naš proizvod

Acidosalus®

latinski: acidus – kiselina; salus – ozdravljenje, dobro osjećanje, spašavanje života

Što je Acidosalus®?

Acidosalus® je naziv za paletu proizvoda tvrtke MarinaLab. „Kiselo zdravlje“ u značenju s latinskog označava probiotike s kojima smo pokrenuli našu priču. Acidosalus® je prirodni pripravak nastao fermentacijom mlijeka s pomoću moćnih bakterija iz roda Lactobacillus i Bifidobacterium.

Što sadrži?

Acidosalus® sadrži vrlo visoku koncentraciju živih klica po mililitru pripravka (min 109 do 1011 CFU/mL), te prirodnu antibiotsku supstancu koja ima široki antimikrobni spektar kojim blokira rast i razvoj patogenih bakterija i gljivica u crijevima i sluznicama, te je bogat vitaminima B skupine uključujući i folnu kiselinu (B9).
Folna kiselina ima vrlo važnu ulogu u metabolizmu našeg organizma: hematopoetični faktor, faktor rasta, važna je u trudnoći za očuvanje ploda, čuva živčani sustav, važna je za funkciju jetre, kod stvaranja novih stanica i kod zacjeljivanja rana.

Bijela kap zdravlja

Još je 1953. godine prof. dr. Kruna Tomić Karović dokazala antibiotsko djelovanje mlijeka fermentiranog pomoću Lactobacillus bakterija pripremljenog laboratorijski, te u suradnji s liječnicima provela mnoga klinička ispitivanja i na taj način pomogla urološkim pacijentima kod tvrdokornih infekcija, zatim kod kronične upale srednjeg uha, cistitisa, gastritisa, kolitisa, te dječjih proljeva uzrokovanih salmonelom.

Soj za izradu Acidosalus® pripravka testiran na miševima s induciranim tumorom pokazao je pozitivan učinak. Uzimanjem Acidosalus® pripravka smanjuje se rizik od stvaranja tumora.

Poboljšanje crijevne mikroflore

Kulture bakterija mliječne kiseline su prirodni stanovnici probavnog i mokraćno-spolnog sustava ljudi i životinja. Živi mikroorganizmi koji se nalaze i u majčinom mlijeku, te nastanjuju crijeva i razvijaju naš mikrobiom od rođenja.

Razvijeni mikrobiom utječe na dobro funkcioniranje probavnog sustava, jak imunosni sustav i pomaže normalnoj funkciji mozga. 

Bitka protiv bakterija, virusa i gljivica

Bakterije iz rodova Lactobacillus i Bifidobacterium karakterizira izrazito djelotvorno antibiotsko djelovanje; sprječava rast i razvoj različitih bakterija, virusa i gljivica (Salmonella, Shigella, Escherichia coli, rotavirus, HPV, Candida albicans).

Zbog sposobnosti naseljavanja u probavnom traktu, poboljšava ukupno stanje crijevne mikroflore, utječe na mnoga patološka stanja koja su posljedica oslabljenog imuniteta. 

Fermentirani mliječni proizvodi

Acidosalus® sadrži enzim laktazu, pa ga zbog tog svojstva mogu uzimati osobe alergične na laktozu (mliječni šećer).
Ljekoviti pozitivni učinak Lactobacillus acidophilus potvrđen je brojnim znanstvenim studijama diljem svijeta.
Zbog ovih i u praksi dokazanih činjenica Acidosalus® ima terapijsku vrijednost.

Acidosalus®

Naše nagrade

Naša tvrtka

MarinaLab

Hrvatska proizvodnja, priroda i inovacija

 

Početak

2002. godine smo započeli našu priču. U Zagrebu je inovatorica Rosa Ferinčević pokrenula koncept Acidosalus probiotika (dodatak prehrani) s istoimenim proizvodom iz kojeg se potom razvila i cijela paleta Acidosalus® medicinskih proizvoda, kozmetike i novih dodataka prehrani.

Istraživanje, razvoj i proizvodnja Acidosalus® proizvoda se odvija u našem pogonu u Kupinečkom Kraljevcu.

Inovacija

Probiotičkim bakterijama smo razvili niz proizvoda za oralnu i topikalnu upotrebu. Proizvodi za intimnu njegu, oralno zdravlje, kožu, kosu i imunološki sustav za koje smo dobili brojna domaća i inozemna priznanja.

Prvi smo na tržištu uveli proizvode s probiotičkim kulturama koji imaju pozitivni učinak na opće ljudsko zdravlje.

Misija

Naše poslovanje usmjereno je na proizvodnju kvalitetnih, sigurnih i učinkovitih proizvoda u skladu sa zakonskom regulativom i međunarodnim normama, te stalno postizanje zadovoljstva kupaca. Cilj nam daljnji razvoj i unapređenje  inovativnih dodataka prehrani, medicinskih proizvoda i kozmetike na bazi prirodnih sirovina koji su istinski učinkoviti u očuvanju zdravlja i ljepote.

Ženska moć

Vlasnica Rosa Ferinčević je dobitnica „Zlatne Kune“ za inovatoricu godine, dobitnica posebnog priznanja od strane Britanske mreže žena inovatorica i izumiteljica „BFIIN“, dobitnica priznanja „Naj žena XXI veka Jugoistočne Europe“, te nagrade i priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Dio je mreže „Ženskog poduzetničkog centra“, te MarinaLab daje podršku Udruzi „P.I.N.K.- Life“, koja između ostalog provodi akcije za smanjivanje bolesti raka dojke.

Vaša iskustva